1.kapitola aneb funkce velitele smečky v živočišné říši

28.01.2010 09:56

 

Bulík čeká od svého pána plnění funkce v e l i t e l e    s m e č k y . Smečka má vrozené přísné hierarchické uspořádání. Na jejím vrcholu stojí   v ů d c e , což je v přírodě vždy tělesně a mentálně nejsilnější zvíře!!!!! Lidská rodina se stává pro psa jeho smečkou . Z hlediska psa potřebuje důvěryhodného a starostlivého vůdce, který se v ní stará o pořádek!!!!! Absence vůdčí osobnosti v lidské smečce psa mate, protože neví, co se může a co ne. Jestliže taková osobnost v rodině neexistuje, ujímá se pes vůdcovství sám, protože někdo to přece  prostě dělat musí  !!!!!

   Z toho plyne – jakmile pes své postavení v rodině zná, uklidní se a spokojeně zaujme místo, které mu náleží. Ovšem pokud se vůdcovství ujme Váš bullteriér, Vy tak moc klidní být nemůžete!!!!! Pes, který cítí, že je vůdcem smečky, Vás chce udržet v podřízeném postavení . Za každou cenu. To znamená, že může vrčet ,kousat a vyvolávat nepříjemné a nebezpečné situace!!!!! Proto je  tedy zcela nezbytné, abyste se od prvého dne stal Vy vůdcem Vaší smečky  !!!!!

   Pokud Váš pes  Vás jako vůdce smečky uzná, bude se neustále snažit, abyste s ním byl spokojený. Potřebuje  totiž  Váš souhlas , aby členem smečky zůstal i nadále  a tím si zajistil své  přežití.

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode