7. kapitola aneb souhrn 5ti základních prvků Vašeho dominantního chování

28.01.2010 12:26

- Napřed pán a potom pes!!!!! Tzn. Vy a Vaše rodina jíte první!!!! Nedovolte loudění!!!!! Dveřmi jako první procházejí všichni členové rodiny, pes jako poslední!!!!! Nedovolte psovi,aby si sedal či lehal do Vašeho křesla či gauče!!!!! Vyhraďte mu jedno křeslo nebo část gauče se starou dekou. Rádi totiž pozorují svět shora. Bulík brzo pochopí, že jsou jeho, zatímco zbytek je pro něj tabu a naučí se je, i když nerad, respektovat.

-Nastolte důslednou hierarchii !!!!! Jste-li dva, je pes třetí!!!!!Jste-li čtyři, je pes pátý!!!!!

-Pes si v žádném případě nesmí ověřit,že je silnější než člověk!!!!!Při aportování, během her s míčem se musí naučit svou „kořist“ ochotně pustit !!!!! Na lidský rozkaz musí kteroukoliv hru přerušit !!!!!

- Bezpodmínečně zakázány jsou všechny hry, rozvíjející agresivitu !!!!! A to včetně „rozpustilého“ poškozování věcí, např. odložených starých bačkor.

-Jako vůdce smečky máte právo mu vzít potravu a dotýkat se ho kdykoliv, i při jídle, případně mu misku či kost odebrat,  a to bez protestu!!!!! /Podle prastarého  psího zákona  je  totiž plná psí miska nenarušitelným vlastnictvím psa./ Obecně  tedy platí základní zákon: všechno, co patří psovi, musí zůstat přístupné i pánovi a všem členům rodiny!!!!!

    Na závěr Vám prozradím svéráznou radu chovatele molosů, jak se stát vůdcem smečky.Je velmi stručná:

                 První vstávám, první žeru, první se.u.

                Vše výše uvedené na vlastní kůži zakusila,prožila , přežila a zapsala Marcela Lormanová. /V článku jsem použila rovněž materiály z publikací Dr.E.Fleiga,B.Gibson,Jiřího Ohlídala ,Zpravodaje KABT 2/2001./

Budu ráda, když uvedené zkušenosti   ve Vašem psím životě vyzkoušíte   a prakticky ověříte.                                                        

                                                             

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode